Ontstaan Alkimia

Hoe het begon;

Van 1985 tot 1990 heb ik de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht gevolgd. Als 18-jarige wist ik het niet precies, ik kon wel aardig tekenen en had ideeën over mode, in die richting is het gestart.

Dit jasje paste niet helemaal, ik stapte over naar de autonome kant, schilderen, grafiek, beeldhouwen.

Spelen met abstracte vormen en kleur of levensecht schilderen, technieken leren als etsen en bronsgieten, prachtig!

Na deze opleiding gaf ik teken en schildercursussen in eigen atelier. Toch leek het autonome kunstenaarschap niet echt helemaal mijn ding.

Met mijn voormalig partner raakte ik in het groen verzeild, we namen een klein tuincentrum over.

Er ging een wereld voor me open; wat een diversiteit aan vorm, groeiwijzen, kleur, textuur!! Levende beeldhouwwerken kun je ermee maken! Ruimtes scheppen waarin we ons met plezier bewegen en vermaken. Ik begon regelmatig schetsjes te maken voor klanten, ontwerp-ideetjes, suggesties voor beplanting.

Toch maar een cursus tuinontwerp-tekenen en beplanting in Boskoop gedaan, dit was het helemaal voor mij.

In 2000 ben ik voor mezelf begonnen met Allkimia tuinontwerpen, een vliegende start vanuit het toenmalig tuincentrum wat inmiddels op de nieuwe locatie ( Lopikerweg Oost 66a Lopik) de vorm heeft gekregen van een voorjaarlijkse plantenmarkt. ( april, mei, juni)

Anno nu combineer ik het ontwerpen van tuinen met het ontwerpen en verkopen van steigerhouten meubels. In een mooie ruimte heb ik mijn tekentafels en de meubels van Oudsteigerhout. Hier hangen ook de foto’s van vriendin/ fotografe Karin Böhmer geprint op zeildoek zodat ze ook buiten kunnen hangen, uiteraard ingelijst in steigerhout, de foto’s worden op bestelling gemaakt.

(foto werkruimte)

Loop eens binnen met uw tuinvraag over nieuw ontwerp, aanpassingen van de tuin of beplantingsideeën!

Comments are closed.